Supertrots zijn we dat het gelukt is - een Nederlands Videokanaal met opnames van focussessies! -om van te leren en je te laten inspireren-

Droom

Een oude droom is werkelijkheid geworden: een Nederlandstalig videokanaal met focussessies als inspiratiebron voor professionals in Focussen en aanverwante disciplines.

Hieronder vind je de Nieuwsbrief van Aaffien de Vries waarin ze welsprekend en helder uiteenzet hoe deze video is ontstaan en wat hem de moeite van het bekijken en beluisteren waard maakt. Met haar toestemming sturen we haar tekst vrijwel in zijn geheel mee.

De trailer van de video (een product van Ronald van Oosten) geeft je een inkijkje in wat je als kijker/luisteraar kunt verwachten.

Nieuwsbrief Aaffien de Vries

Videokanaal met focussessies - om van te leren en je te laten inspireren -

Supertrots zijn we dat het gelukt is - een Nederlands Videokanaal met opnames van focussessies! Het kanaal is bedoeld voor iedereen die focussen gebruikt of (meer)wil gebruiken in zijn of haar (focusing)werk. Er zijn korte fragmenten en zeven complete sessies te bekijken en te beluisteren. Ze laten je de rijkdom en de diepgang van Focusing zien en íets van de diversiteit ervan. De sessies worden begeleid door Erna de Bruijn, Christine Langeveld en Aaffien de Vries. De opnames zijn gemaakt tijdens een meerdaagse focusworkshop in Holten. Vanaf deze plek opnieuw dank aan de deelnemers die toestemming hebben gegeven hun sessies in dit videokanaal op te nemen.

Wie ooit Focusing geleerd heeft aan de hand van de zes stappen zal zeker daarvan iets herkennen. Je zult echter ook zien dat geen van ons deze volledig gebruikt, en zeker niet in een vaste volgorde. De essentie wordt bepaald door de relatie van het Ik van de cliënt en het Iets dat hij of zij ervaart, in lijf en ziel. De opnames laten zien hoe je een cliënt kunt helpen niet samen te vallen met een probleem of een emotie maar daar een veilige afstand toe te vinden zodat deze relatie tot stand kan komen. Ook kun je zien hoe een begeleider kan helpen een knoop van tegenstrijdige Ietsen te ontwarren.

Ieder organisme (planten, dieren, mensen) heeft een eigen natuurlijke groeirichting. Het lichaam ként deze groeirichting, zelfs als deze gestagneerd is of als er beschadiging is ontstaan. Wat wij kunnen doen is het organisme de kans geven de oorspronkelijke levensstroom weer op te pakken. In de opnames kun je dan ook zien dat er weinig tot geen inhoudelijke vragen worden gesteld maar juist suggesties worden gegeven die het proces van heling en groei in gang kunnen zetten en houden. Je kunt ook zien en horen hoe helpend de speciale manier van luisteren daarbij is.

We hopen dat je je door de opnames laat inspireren en dat de verschillende stijlen van begeleiden je helpen je eigen manier en stijl te ontwikkelen. We wensen je veel kijk- en luisterplezier en vinden het leuk als je een reactie op het kanaal achterlaat.

Voor de toegang tot het kanaal betaal je eenmalig 15 euro. Hiermee heb je levenslang toegang. Ronald van Oosten is de beheerder (en degene die het kanaal heeft ingericht en de filmpjes geëdit!). Hij regelt je toegang en staat je bij als er technische problemen zijn. Voor inhoudelijke vragen kun je bij Aaffien de Vries en bij Erna de Bruijn en/of Christine Langeveld terecht.

Informatie & Aanmelding

stuur een mail naar aaffien.de.vries@gmail.com

Hier nogmaals de link naar het videokanaal.